Powered By Blogger

perjantai 2. joulukuuta 2016

Joulukalenteri



Aattelin tänä vuonna ottaa joulusta vaan parhaat palat. Ne on ne osat jotka ei aiheuta ylimäärästä ressiä ja aikataulujen tuijottelua. Syy on tänäki vuona työ. Mää aattelin haluta nauttia valloista, koristeista ja mukuloitten kans touhuilusta. Jos vielä sais käyä ulukoileen (että ilimat suosis) ja ehtis tanssahtelleen jumppasalilla, se olis kivvaa ja mieltä rentouttavvaa.
Viime vuonna en jaksanu enkä millää ehtiny laittaa joulukortteja. Nyt päätin jo heti etten ees yritä. No lahajapakettien mukkaan kummilapsille ja vastaaville voin laittaa kortin, että tietävät keltä se on. Pipareita on jo vähän leivottu lasten kans, mutta seki homma mennee jatkosa iha viilisten ja jaksamisten mukkaan.

Näin ku oon entisenä jouluihimisenä ihimeesti pystyny omaksuun tämmösen rennomman otteen, aletaan joka puolelta ahistella. Lehisä ois kaikkia kivvaa, reseptejä, askartelu- ja lahajavinkkejä.. Mutta mitä paikallislehesä näinkää! Marttojen vinkit kahellekymmenellenelijälle joulukuun päivälle. Mitä ne martat oikein vettää? Ekstaasia?? Eikö se ollu just puhe ressittömästä joulusta!!

Mää aattelin, että jos niinä satunnaisina, harvoina vappaapäivinä vaan koristelis ja ehkä leipois jotaki pientä, vaan ei tämmönen kelepaa martoille! Niillä on homma joka päivälle! Ja ennen joulukuutaki pitäs kiertää kaikki myyjäiset ettimäsä lahajoja. Helekkari ressihä tosta tullee! En mää aatellu ees että pitäs tehä noin palijo asioita. Pitäs hankkia, kirijottaa ja lähettää joulukortit ajjoisa. Taitaa olla mulle myöhästä jo se..

Sitte pitäs suunnitella lista joulun töistä! Ai mitennii ei riitä ku normi siivoukset hoitaa? 
Pitäs muka kokkeilla erilaisia talavisia suupaloja ja nauttia niistä pikkujouluisa tai aargh - joululahjavalavojaisisa! Siis mistä mää nyt yhtäkkiä löyvän semmosia reseptejä ja millon muka ehtisin pikkujoulut pittää? Ja pittääkö olla joululahjavalavojaisetki?? Ei oo totta! Sitte pitäs antaa lahajaksi ite lämmöllä tehtyjä asioita niinku villasukkia ja limppuja. Misä välisä mää semmosia ehin tekkeen?
"Leivo jotaki uutta Lucianpäiväksi". Siis mitä? Mikä on lucianpäivä? Joku ruotsalaisten lisäjouluressipäivä? Lucian päivänä pitäs lopettaa talent-vinaalin (Go Heikki Helastinen ja Musta-Pekkaruuska!!)  ja Saara Aallon eks-väktörin jatkopaikkajännäilyn kattominen (=huilaamine) ja alakaa väkisin hoilaan jotaki joululauluja. Vaikka ulukona olis kumpparikeli!

Puolen kuun kohalla ne taas muistuttaa niistä tuhannen joulukorteista! Aargh taas!

Joulusillitki ne käskee tekemään, yök! Eihä niitä ees kukkaan meilä syö! Laatikot pittää tehä tietenki ite, alusta asti. Kuoria porkkanat, lantut ja punajuuret.. keittää ja sosseuttaa ne.. Jos oot tyhymä tai laiska, voit ostaa kaupasta valamiita sosseita. Kaupan valamiista laatikoista ei ees puhuta. Käskivät vielä ottaa uueksi makuelämykseksi (=riesaksi) marttojen kellarikiusauksen josa on sata erilaista pikku juurespallaa. Osuva nimi! Vielä parempi vois olla jouluvittuiluvuoka by martat. Mutta hei, nou hätä ku näähä kaikki tehhään järjestyksesä, to do-listan mukkaan ja aikanaan, iliman ressiä!

Lisäksi kynttilöitä pitäs ehtiä polttaa ja vallaakki ite, mutta vaan turvallisesti sekä lahajat on kaikki hankittava 17. päivään mennesä (niistä joulumyyjäisistä ja loput tehä ite).  Jouluruokaostoksilla pittää käyvä usiampana päivänä, ettei kaikkia tarvi ostaa yhellä kertaa, tullee pian ressi. Kuusi pittää valita trendikkäästi ja ajatuksen kans eikä mitä sattuun. Leipää pittää leipoa itelle JA lahajaksi. Sitte on vielä jottain muistutuksia miten kaikki kierrätettään oikein joulun jäliltä, eli ei ku opiskelemaan jos et jo tiiä.

Kehtaavat vielä lisätä perrään,  kaiken tän käskyttämisen jäläkeen, että kiire pois, on aika rauhottua! ”Hyvällä mielellä joulu tulee mukavammin”. Perrään pari hymynaamaa ja keskari. Kiitti martat ihan tosi paljo, mua ei vielä ressannukkaa tarpeeksi. Mää lähen nyt jumpalle!


P.S. Kaiken huipuksi ne unohti koko joulukuusta ihtenäisyyspäivän! Eikö se nyt oo tärkiämpää ja isompaa aateltavvaa ku jokku joulumyyjäiset ja joulunavajaiset! Suomi lähtee satavuotista juhulavuotta viettämään. SE on juhulan arvosta!

P.P.S Miten ne ei muistanu niinki tärkiää asiaa laittaa tehtävälistalle ku saunan pesu!? Eihä muuten voi mennä joulusaunaan! Muista pestä sauna!!

P.P.P.S  Elä unoha että pittää tehä piparitaloki! Ja piparilato! Pipariauto! Lyhty! Joulukranssi käppyistä ja paperikonvehteista! Pestä jääkaappi! Laittaa linnuille kauralyhe pihhaan! Laittaa kaikki jouluvalot! Tehä joulukoristeita ite! Laittaa kaikille lasten kavereillekki koululaisjoulukortit! Opettajalle lahaja! Apua unohinko vielä jottain??????..............................................

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä ite oot mieltä?