Powered By Blogger

sunnuntai 27. marraskuuta 2016

Seittemän vuotta seinähulluna


Ootko kuullu sitä että elämä mennee seittemän vuojen sykleisä?  Musta se kuulostaa uskottavalta. Ekat 7 vuotta sää opettelet syömään, pukkeen, leikkiin, olleen ihiminen. Seuraavat 7 vuotta vierähtää lapsesta nuoreksi kasvamisesa. Nelijätoistavuotiaasta teinistä 21-vuotiaaksi nuoreksi aikuseksi näkkyy selevänä muutoksena ommaa ittiäs kohti. Jollaki se aikustuminen ottaa enemmän ja toisella pyörähtää pehemiämmi.

Seuraavan seitenvuotiskauen päättyesä oot jo 28-vuotias, elämääki jo ehkä vähän nähäny. Sulla saattaa olla ura, perhe ja asuntolaina. Tai vaihtoehtosesti opiskelut keske ja ehkä suuntaki vielä vähä hakusella.

Mulla on nyt menosa viies vaihe. Tai ite asiasa se alakaa olla loppuillaan. Ja voi, miten mää ja mun elämä ollaankaa muututtu tuon seittemän vuojen aikana! Kolomekymppisten jäläkeen tuntu niinku kokonainen uus ihiminen olis alakanu hilijalleen kuoriutua musta. Ja täytyy sanua, että se ihiminen on ainaki vahavempi. Liikunnan toellisen ilon löysin vasta aikusena, 28-vuotiaana! Heei, katoppa tosiaan, sillonha se uus ”seiska” pyörähti käyntiin! Nythän mää just vasta sen hokasin!
 Ja kyllä, nyt kolomevitosen kynnyksellä tuntuu siltä että ihan kokonaan uus aika vois alakaa! Halajan muutosta. Omasta ajasta ja edes hetken hilijasuuesta on tullu tosi tärkiää. En oottele lottovoittua, kuhan saisin raha-asiat ja vappaa-ajan asiat tasapainoon. En tavottele milijoonia (eikä niitä täsä nykysesä ammatisa ees sais tienattua työllä. Tosin lottovoiton ottasin kyllä marisematta vastaan jos tulis!), rahhaa tarvihten sen verran että sais laskut maksettua, sapuskaa ostettua ja aina välillä juhulistettua arkia vaikka pikku viikonloppuretkellä ystävän kans. Haluaisin seuraavan seittemän vuojen aikana olla paremmasa fyysisesä kunnosa. Niin, että vaatteet istuu nätisti päälle, olo on riittävän energine, että jaksas työn, kojin ja jumpan, sekä satunnaisen viihteilyn yhistelmää. Haluaisin olla jatkossaki yhtä tiiviisti omien mukuloitten elämäsä, vaikka seittemäsä vuojesa ne kasvaa jo niiiin issoiksi, että ajatuskin hirvittää jo. Haluaisin, että avioliitto ei pelekästään kestä vaan paranee, nii että kummallaki o hyvä olla. Haluaisin oppia uusia asioita, oppia puhumaan espanjaa!! Ja voi ku pysysin terveenä niin ropan ku pääkopanki suhteen! MÄÄ HALUAN! Haluan vaikka ja mitä. Tavotteet on asetettu! Asetappa omas. Eihän nämä kuulosta mitenkään mahottomilta toteuttaa?! Misä vaiheesa sää oot omasa seitenvuotisjärjestelmässäs? Mitä sää haluaisit?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä ite oot mieltä?